Măsurile care vor fi întreprinse împotriva coronavirusului, în contextul alegerilor în circumscripția Hâncești. Pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător, anunță autoritățile

  • 14 Martie 11:07
Măsurile care vor fi întreprinse împotriva coronavirusului, în contextul alegerilor în circumscripția Hâncești. Pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător, anunță autoritățile

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hâncești, planificate pentru 15 martie, vor avea loc în condiții de protecție și igienizare sporită, având în vedere situația epidemiologică din țară. Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești, Zinaida Dubceac, a declarat pentru IPN că în toate secțiile de votare vor fi soluții antiseptice, iar membrii birourilor electorale vor purta măști medicale. De asemenea, va fi dirijat fluxul de votanți în incinta secțiilor de votare.

Pixurile cu care vor semna alegătorii în listele electorale vor fi dezinfectate după fiecare alegător. La fiecare două ore, în secțiile de votare se vor dezinfecta suprafețele. O persoană din cadru biroul electoral al secției de votare va fi responsabilă de ordinea publică, alegătorii vor fi dirijați așa încât să nu se formeze aglomerări.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești a mai spus că este examinată posibilitatea ca fiecare alegător, odată intrat în secția de votare, să-și dezinfecteze mâinile cu antiseptic sau să-și poată spăla mâinile. Dacă alegătorii vor fi observați că stau în grupuri, aceștia vor fi informați privind pericolul de îmbolnăvire cu COVID-19, cu recomandarea să plece pe la casele lor după ce și-au exercitat dreptul la vot.

Dacă vreunul dintre candidați la alegeri  va decide, de exemplu, să împartă măști alegătorilor, Zinaida Dubceac, spune că, probabil, acest lucru va fi considerat ca mită electorală. Însă va trebui să fie consultată Comisia Electorală Centrală.

În circumscripția nr. 38, Hâncești vor fi deschise 44 de secții de votare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:40 %
Vint:7,7 m/s
Tue
17
Wed
19
Thu
21
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 13 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3939 -0.0694
USD 17.1712 -0.0217
RON 4.0053 -0.0154
UAH 0.6368 -0.0014
RUB 0.2415 -0.0014
Arhivă Radio Chișinău