Coronavirus/Coreea de Sud: Autoritățile cer o mai mare distanțare socială pentru a împiedica o reînnoire a cazurilor

  • 23 Martie 2020 19:10
Coronavirus/Coreea de Sud: Autoritățile cer o mai mare distanțare socială pentru a împiedica o reînnoire a cazurilor

Coreea de Sud, țară care nu a limitat mobilitatea cetățenilor săi în pofida epidemiei de coronavirus și care a reușit să stabilizeze curba noilor contagieri, și-a reînnoit apelul la menținerea distanțării sociale pentru a evita o relansare a cazurilor, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Coreea de Sud a raportat luni 64 de noi cazuri depistate duminică, însă nu a mai înregistrat peste 200 contagieri zilnice din 12 martie.

Deși a fost considerată la un moment dat a doua țară din lume cea mai afectată de noul coronavirus, autoritățile fac eforturi de stăvilire și de evitare a unor noi focare necontrolate, în principal în jurul capitalei Seul, unde trăiește jumătate din populația țării.

Guvernul a adoptat restricții severe, iar sistemul național de alertă prin telefon transmite mesaje populației pentru a nu lăsa garda jos.

Mesajul trimis luni a fost tranșant, cerând cetățenilor să păstreze o distanță de doi metri la locurile de muncă, să evite să ia masa împreună cu alte persoane, să evite spațiile comune, să nu se ducă la serviciu în caz de apariție a simptomelor și să se îndrepte direct spre casă după încheierea zilei de lucru, în următoarele două săptămâni.

Cu 64 de contagieri detectate duminică, Coreea de Sud numără în total 8.961 de îmbolnăviri, dintre care 5.684 active (cu 200 mai puțin decât în ajun), 3.166 cazuri de vindecare (257 externați duminică) și 111 decese legate de acest patogen (7 duminică), potrivit Centrului pentru Prevenirea Bolilor Contagioase din Coreea (KCDC). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău