Măsuri suplimentare de protecție și prevenție luate de Poliția de Frontieră în incinta și proximitatea Aeroportului Chișinău

  • 30 Iulie 2022 10:43
Măsuri suplimentare de protecție și prevenție luate de Poliția de Frontieră în incinta și proximitatea Aeroportului Chișinău

„Începând de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens vom iniția instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

„Rugăm călătorii sa vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.
 
Adițional vom reorganiza spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii (va deveni operațional din data de 1 august 2022).
 
Împreună cu celelalte instituții ale statului vom continua instituirea măsurilor suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău