Măsuri drastice în raionul Cahul din cauza COVID-19. Accesul în cimitire a fost interzis, piețele sunt închise și activitatea a trei mari companii a fost sistată

  • 06 Iunie 2020 13:01
Măsuri drastice în raionul Cahul din cauza COVID-19. Accesul în cimitire a fost interzis, piețele sunt închise și  activitatea a trei mari companii a fost sistată Moldpres

Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică (CRESP) Cahul a luat vineri mai multe decizii restrictive, în contextul creșterii în localitate a numărului de persoane infectate de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Astfel, CRESP Cahul a dispus sistarea activității piețelor din municipiul Cahul,  începând cu 9 iunie  și până pe 22 iunie. Rămâne să activeze doar o piață pentru vânzarea produselor agricole.

De asemenea, va fi interzis accesul la cimitirele din raionul Cahul, în perioada 6–19 iunie.

Comisia a hotărât să sisteze transportul public interurban și transportul  agenților economici, pe 8–21 iunie. Totodată, se sistează activitatea întreprinderilor SA Tricon, Draxlmaier și LTM pentru 14 zile (8 iunie–21 iunie).

„Deciziile sunt dure, dar când le analizezi, înțelegi că la baza lor a stat grija față de oameni. Sperăm să fim înțeleși de către populație și agenții economici, a căror activitate va fi sistată” a declarat Vladimir Calmîc, președintele Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică Cahul, citat de ziuadeazi.md.

La ziua de astăzi, în raionul Cahul sunt 449 cazuri confirmate de COVID-19, 12 decese, 232 cazuri recuperate și 708 sub supraveghere medicală. Astfel, Cahul se află pe locul patru la nivelul de contaminare, după municipiile Chișinău, Bălți și Soroca.

Sursa: Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău