Măsuri drastice după atentatul de la Ierusalim

  • 09 Ianuarie 2017 10:27
Măsuri drastice după atentatul de la Ierusalim

Autoritățile israeliene au decis, după ce un palestinian a ucis cu un camion patru soldați și a rănit alți 17 oameni, că toți cei cunoscuți că susțin organizația teroristă Stat Islamic vor fi arestați preventiv, transmite Digi24.

Măsura a fost luată după ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că atacul a fost inspirat de acțiunile grupării. De asemenea, casa atacatorului va fi distrusă, iar trupul său nu va fi dat familiei pentru îngropare. După atac, mii de activiști au grupării Hamas au ieșit pe străzi în Fâșia Gaza, ca să felicite atentatorul.

„Știm cine este atacatorul și după toate probabilitățile era un simpatizant al organizației Stat Islamic. Am blocat accesul în cartierul de unde provenea bărbatul și efecutăm o serie de operațiuni”, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Țintele atacului au fost mai mulți cadeți veniți într-un tur educativ la Ierusalim. Abia coborâseră din autocar când au fost secerați de un camion. Trei fete și un băiat, în vârstă de numai 20 de ani, au murit. Poliția spune că nu există urmă de îndoială: nu a fost un accident, ci un act de terorism.

„Teroristul aflat la volanul camionului a fost împușcat. Măsurile de securitate au fost sporite la Ierusalim la scurt timp după producerea atacului terorist”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Micky Rosenfeld.

La doar câteva ore de la atentat, mii de susținători ai grupării fundamentaliste Hamas au demonstrat pe străzile unui oraș din Fâșia Gaza. Mulțimea a scandat lozinci anti-Israel, au lăudat acțiunea atacatorului de la Ierusalim și au împărțit bomboane în semn de apreciere. Hamas, considerată Grupare teroristă de Israel, SUA și UE, felicită Adesea pe cei care atacă Israelieni.

„Mesajul partidului islamic Hamas este un mesaj de încurajare pentru fiecare jihadist care comite un atac împotriva inamicului nostru, Israel”, a spus liderul Hamas, Fathi Hamas.

Atacul de la Ierusalim a fost cel mai sângeros comis în ultimele luni. Din octombrie 2015, când a început această nouă serie de violențe israeliano-palestiniene, 37 de israelieni și 231 de palestinieni și-au pierdut viața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău