Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești

  • 11 Martie 2020 14:31
Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești

Comisia Electorală Centrală va întreprinde măsuri de precauție pentru a asigura un proces electoral fără pericole la alegerile din Hâncești, programate pentru duminică, 15 martie 2020, transmite MOLDPRES.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat astăzi, 11 martie, că reprezentanții CEC vor interveni pentru a asigura un flux controlat de alegători și pentru a evita îmbulzeala și aflarea în aceeași încăpere a unui număr mai mare de 50 de persoane.

De asemenea, Dorin Cimil a spus că instituția pe care o conduce va emite o circulară cu toate indicațiile necesare pentru inițierea unor măsuri concrete de protecție atât a alegătorilor, cât și a membrilor secțiilor de votare.

Precizările președintelui Comisiei Electorale Centrale au fost făcute în contextul în care autoritățile moldovene au interzis toate manifestațiile publice din țară, din cauza escaladării numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală nr. 38 se vor desfășura duminică, 15 martie 2020. Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripția nr. 38, și-a dat demisia, fiind în incompatibilitate de funcție.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău