Măsuri antiepidemice dure adoptate în Anglia. Boris Johnson a prezentat noul sistem de restricții

  • 13 Octombrie 2020 08:17
Măsuri antiepidemice dure adoptate în Anglia. Boris Johnson a prezentat noul sistem de restricții

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat luni un nou sistem de restricții antiepidemice destinat Angliei, cu trei niveluri de alertă - risc mediu, risc ridicat și risc foarte ridicat, informează Sky News, citată de Mediafax.

În zona de risc mediu intră o mare parte a Angliei, inclusiv orașul Londra. În cazul zonelor de risc ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea permisiunea de a se întâlni în spații închise. Acest regim se aplică în zona metropolitană Manchester și în Birmingham, notează DIGI24.ro.

În zonele de risc foarte ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea dreptul de a se întâlni în spații închise ori deschise, iar barurile și pub-urile vor fi închise, dacă nu se vor putea transforma în restaurante, care vor rămâne deschise.

Agenția Reuters notează că nu este clar cum va putea clasifica Guvernul localurile în pub-uri, dat fiind că multe servesc mâncare la fel ca restaurantele.

 

Planul are rolul uniformizării normelor anticoronavirus în Anglia, dat fiind că regulile variau în funcție de localitate. Guvernele din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord iau propriile decizii antiepidemice.

Boris Johnson: Este un drum îngust între traumele sociale și economice ale unei carantine totale și costurile umane ale unei epidemii scăpate de sub control

"Trebuie să acționăm pentru a salva vieți", a declarat Boris Johnson în Parlament, care trebuie să avizeze planul antiepidemic. Premierul britanic a declarat că îi înțelege pe cei care denunță "limitarea libertăților".

Boris Johnson a argumentat că sunt necesare măsuri antiepidemice pentru a evita scăparea de sub control a epidemiei de coronavirus. "Nu este vorba de modul în care am vrea să ne trăim viețile, dar este un drum îngust între traumele sociale și economice ale unei carantine totale și costurile umane și economice ale unei epidemii scăpate de sub control", a precizat Boris Johnson, conform agenției Reuters.

Guvernul de la Londra este criticat dur din cauza restricțiilor, iar industria hotelurilor și restaurantelor susține că sistemul de compensații este insuficient.

Restricțiile suplimentare din Marea Britanie ar putea dura până în 2021.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău