Măsuri adoptate de NATO la Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

  • 06 Aprilie 2019 12:32
Măsuri adoptate de NATO la Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a declarat că pachetul de măsuri menite să sprijine Ucraina în apele Mării Negre convenit de miniștrii de externe ai țărilor NATO, pe 4 aprilie, conține unele "chestiuni confidențiale".

Potrivit RADOR, Klimkin a menționat, printre altele, că acest pachet de măsuri prevede monitorizare, prezență militară și sprijin pentru marina ucraineană și pentru garda de coastă din zona Mării Negre.

"Acest pachet de măsuri este foarte important, pentru că am discutat toate aceste aspecte cu NATO timp de patru luni. Alianța nu va întreba Rusia ce putem și ce nu putem să facem împreună în Marea Neagră. Noi pur și simplu o vom face. Nimeni nu va întreba ce se poate și ce nu se poate face" - a afirmat ministrul ucrainean.

"Există, bineînțeles, mai multe aspecte confidențiale (în aceste măsuri ale NATO, n.red), despre care nu voi vorbi, dar este un pachet de măsuri foarte important, pentru că are consistență. Nu este vorba doar despre declarații politice de sprijin pentru Ucraina", a explicat Klimkin.

Amintim că miniștrii de Externe ai statelor membre NATO au adoptat, pe 4 aprilie, cu ocazia reuniunii aniversare de la Washington, un set de măsuri pentru intensificarea securității în regiunea Mării Negre și pentru susținerea partenerilor Georgia și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău