Măsură RADICALĂ a Rusiei în urma prăbușirii avionului Airbus 321

  • 10 Noiembrie 2015 11:40
Măsură RADICALĂ a Rusiei în urma prăbușirii avionului Airbus 321

Rusia a luat decizia ca zborurile companiilor aeriene ruse către Egipt să fie suspendate pentru o durată de mai mulți ani.

Autoritățile ruse au luat decizia ca zborurile companiilor aeriene ruse către Egipt să fie suspendate pentru o durată de mai mulți ani, a declarat o sursă autorizată din cadrul autorităților de la Moscova a declarat pentru publicația "Kommersant". Peste 70 de mii  de turiști ruși se află în prezent în Egipt, potrivit unei estimări, a declarat vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici. Peste 120 de tone de bagaje, aparținând turiștilor ruși, care se odihnesc în Egipt, au fost deja aduse în Rusia. Guvernul Rusiei prevede ca pe viitor să impună restricția de a interzice și lansa avertismente turiștilor ruși de a se deplasa în zone de risc, în țările în care le poate fi pusă în pericol viața.

Decizia a fost luată în urma prăbușirii avionului de linie rusesc, Airbus 321, aparținând Companiei Kogalîmavia, în centrul Peninsulei Sinai din Egipt, pe 31 octombrie, cu 224 de persoane la bord, care efectua o cursă de la Sharm el-Sheikh către Sankt Petersburg. Printre ipotezele producerii acestui tragic accident aviatic, luate în calcul de anchetatori, se află și ipoteza producerii unui atentat terorist. Nu există supraviețuitori, toți cei aflați la bordul A321 și-au pierdut viața în urma tragediei.

Potrivit unor estimări, între 45.000 și chiar peste 70.000 de turiști ruși s-ar afla în prezent în Egipt, a susținut vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, potrivit publicației "Kommersant". Un număr mare de turiști ruși au făcut cereri de asistență pentru repatriere asistată din Egipt, a mai susținut vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici. Cetățenii ruși care se află în această țară au fost sfătuiți și să se adreseze Ambasadei Federației Ruse de la Cairo și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactați în situații de urgență, a mai afirmat Dvorkovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău