Masteranzii Facultății de Istorie a USM vor primi la absolvire și diploma Universității din București

  • 27 Iunie 2019 11:01
Masteranzii Facultății de Istorie a USM vor primi la absolvire și diploma Universității din București

Masteranzii Facultății de Istorie și Filozofie a Universității de Stat din Moldova vor obține două diplome de studii. Una va fi eliberată de Universitatea gazdă, iar cea de-a doua de Universitatea din București, România, transmite MOLDPRES.

Acest lucru este prevăzut în două acorduri de cooperare semnate recent de rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, și rectorul Universității din București (UB), Mircea Dumitru.

Documentele prevăd că studenții înmatriculați în ambele universități, la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și la Facultățile de Istorie și de Filosofie ale UB, vor beneficia de programe de masterat cu diplomă dublă: din partea Universității de Stat din Moldova și a Universității din București. Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master Istoria și circulația ideilor filosofice și istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană de la Universitatea din București și Managementul patrimoniului cultural și Filosofii contemporane de la Universitatea de Stat din Moldova.

Astfel, studenții vor studia trei semestre în universitatea gazdă și un semestru în universitatea parteneră. Scopul acestor acorduri este de a pregăti specialiști la nivel internațional în domeniul Patrimoniului cultural și al Filosofiei prin schimbul de experiență și de practică atât la nivel de studenți, cât și la nivel de cadre didactice.

În fiecare an, un număr de maxim 14 studenți de la fiecare universitate vor participa la aceste programe. Înmatricularea se va face în baza concursului de admitere susținut de candidați în ambele universități. Studenților le vor fi asigurate cazarea gratuită și echivalarea cursurilor selectate.

Finalizarea programului de masterat cu diplomă dublă se va face prin susținerea unei lucrări de disertație/teze de master în fața unei comisii comune, conform metodologiilor proprii stabilite de fiecare instituție parteneră.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău