Mașinile implicate în accidente vor putea apela automat serviciile de urgență

  • 16 Aprilie 2019 14:40
Mașinile implicate în accidente vor putea apela automat serviciile de urgență

În Republica Moldova ar putea fi implementat serviciul care permite ca mașinile implicate în accidente rutiere grave să apeleze automat numărul unic de urgență 112. Subiectul a fost discutat astăzi la ședința Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic pentru apelurile 112 și Serviciile specializate de urgență, informează MOLDPRES.

Sistemul ECall este deja instalat în vehicule din toate țările Uniunii Europene.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat la ședință că țara noastră trebuie să dezvolte și să doteze Serviciul 112 cu tehnologii și sisteme complexe, pentru că asta va permite mai multă eficiență și mobilitate echipelor. 

De asemenea, la ședință s-a discutat despre dotarea cu terminale mobile a unităților de intervenție a serviciilor specializate de urgență. Scopul acestor terminale este de a facilitata comunicarea dintre dispeceratul serviciilor specializate de urgență și echipele de intervenție, prin transmiterea directă a fișei cazului de urgență către echipele de intervenție. Acțiunea va permite reducerea timpului de alertare a echipajului și eliminarea factorului uman în transmiterea datelor.

Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit activ în Republica Moldova acum un an. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău