Mașinile electrice vor deveni mai ieftine decât cele cu combustie internă, datorită noilor tehnologii și a ieftinirii bateriilor

  • 09 Martie 12:56
Mașinile electrice vor deveni mai ieftine decât cele cu combustie internă, datorită noilor tehnologii și a ieftinirii bateriilor

Compania americană de cercetare tehnologică și consultanță, Gartner, care a estimat reducerea prețurilor din 2027, transmite că ieftinirea bateriilor nu este neașteptată, întrucât acest lucru se întâmplă constant, de mai mulți ani. Totuși, o adevărată noutate o reprezintă noile tehnologii precum “gigacasting”, ce presupune turnarea într-o singură bucată a unor secțiuni mari ale mașinii (care în mod normal ar necesita zeci de suduri și lianți). Acestea vor reduce costul caroseriei cu “cel puțin” 20%. Gartner atribuie companiei Tesla rolul de pionier al gigacasting-ului, care a adus o schimbare majoră în procesul de fabricare.

Potrivit Biziday, Analiștii subliniază că este crucial pentru producători să lanseze modele mai ieftine, deoarece cererea pentru mașinile electrice a scăzut semnificativ pe piețele cheie, inclusiv în SUA și Europa.

Ne îndreptăm spre o nouă fază, în care mașinile electrice pe baterii nu se pot vinde exclusiv pe baza stimulentelor sau a garanțiilor de mediu. Ele trebuie să fie un produs excelent din toate punctele de vedere, în comparație cu vehiculele cu combustie internă“, a declarat Pedro Pacheco, vicepreședinte de cercetare la Gartner.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău