Maşini închiriate de turişti în Palma de Mallorca, vandalizate de o mişcare ce militează împotriva turismului

  • 06 August 19:40
Maşini închiriate de turişti în Palma de Mallorca, vandalizate de o mişcare ce militează împotriva turismului

Poliţia spaniolă investighează acte de vandalism comise asupra unor autoturisme închiriate de turişti în Palma de Mallorca de către o organizaţie de extremă-stânga ce militează împotriva turismului de masă, relatează marţi AFP, preluat de Agerpres.

Mişcarea de tineret a extremei stângi, denumită ''Arran'', arată într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare doi militanţi cu feţele acoperite care, pe timp de noapte în capitala insulelor Baleare, mâzgălesc cu vopsea maşini închiriate de turişti, le înţeapă cauciucurile sau sparg parbrizele cu ciocanul.

Pentru respectiva organizaţie, care şi-a făcut un renume din acţiunile agresive împotriva turismului de masă, maşinile închiriate de turişti ilustrează ''saturaţia'', ''poluarea'' şi ''transformarea oraşului într-o vitrină turistică''.

Poliţia a deschis o anchetă în urma unei plângeri formulate de o companie care închiriază autoturisme.

A doua destinaţie turistică a lumii, Spania se confruntă cu afirmarea în oraşe precum Barcelona sau Palma a unor mişcări de contestare a turismului.

În luna iulie, mişcarea Arran a montat pe o clădire emblematică a Barcelonei o pancartă pe care a scris: ''Turismul ucide oraşul''. În anul 2017 aceeaşi mişcare a oprit un autobuz turistic pe care l-a inscripţionat cu vopsea şi i-a spart cauciucurile.

Mişcarea Arran consideră că turismul masiv este responsabil pentru creşterea preţului locuinţelor, pentru poluare şi degradarea zonelor centrale ale oraşelor. În replică, mediul de afaceri şi partidele politice evidenţiază părţile pozitive ale turismului, care contribuie cu a zecea parte la PIB-ul Spaniei şi cu 45% la cel al insulelor Baleare.

''Mulţumesc mult turiştilor care folosesc maşini închiriate pentru a vizita paradisul în care trăim şi ne revitalizează economia'', a scris pe Twitter fostul şef al executivului regional José Ramon Bauza, ca reacţie după înregistrarea publicată de Arran.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
16,22 °C
cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Fri
11 °C
Sat
10 °C
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
15 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0120
USD 17.6396 -0.0453
RON 4.1166 -0.0077
UAH 0.7178 0.0005
RUB 0.2751 0.0003
Arhivă Radio Chișinău