Mașini de teren și seturi de echipamente primite de ANOFM, ca donație din partea Germaniei și Elveției

  • 30 Ianuarie 09:07
Mașini de teren și seturi de echipamente primite de ANOFM, ca donație din partea Germaniei și Elveției

Capacitatea serviciilor mobile din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă va fi fortificată. Subdiviziunile teritoriale ale ANOFM din Edineț, Soroca, Strășeni și Leova au primit 4 mașini de teren și 5 seturi de echipamente ce cuprind laptopuri, printere multifuncționale și telefoane mobile. Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite IPN.

„Prin intermediul echipei mobile vom identifica persoane inactive din mediul rural și vom lucra în continuare în vederea integrării lor pe piața muncii. În condițiile actuale echipele mobile pot fi un instrument eficient pe piața muncii atât pentru identificarea persoanelor din afara pieței muncii, cât și să contribuie la dezvoltarea parteneriatelor de ocupare”, a menționat directoarea ANOFM, Raisa Dogaru, citată într-un comunicat de presă.

Cu suportul Guvernului Elveției, în perioada 14-15 decembrie 2023, 21 de angajați ai ANOFM au participat la o sesiune de training pe subiecte de interes ale ANOFM și în mod special focusate pe activitatea ulterioară în cadrul echipelor mobile. Pentru perioada februarie-aprilie sunt planificate sesiuni de follow-up pentru sesiunea de formare, dar și suport în dezvoltarea și definitivarea cadrului procedural aferent, consultanță și mentorat pentru asigurarea unui proces de pilotare eficient, orientat spre beneficiari.

„Pentru noi este o prioritate de a dezvolta capacitatea de a ajunge la cele mai marginalizate grupuri, chiar și parcurgând distanțe mari. Este important pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru că șansele lor la găsirea unui loc de muncă cresc și asta contribuie direct, în mod pozitiv, și la economia țării. Țara are nevoie de cât mai multă lume să fie integrată pe piața muncii”, a declarat directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani.

Donația, în valoare de 85 de mii de euro a fost făcută cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de GIZ Moldova, în baza unui Memorandum de înțelegere semnat cu ANOFM pe 24 august 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău