Masca redevine obligatorie în aproape toate spațiile publice închise din Grecia: Nu intrăm în panică, dar nu lăsăm garda jos

  • 28 Iulie 2020 17:59
Masca redevine obligatorie în aproape toate spațiile publice închise din Grecia: Nu intrăm în panică, dar nu lăsăm garda jos

Grecia a anunțat marți că masca va fi din nou obligatorie în magazine, bănci, servicii publice și cvasitotalitatea locurilor închise, în contextul unei creșteri a numărului cazurilor de coronavirus, relatează AFP.

"Nu există niciun motiv să intrăm în panică dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a declarat ministrul protecției civile, Nikos Hardalias, evocând o "creștere a numărului de cazuri în ultimele zile", o "tendință stabilă".

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 și peste 4.200 de infectări, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, în creștere după redeschiderea frontierelor pentru turiști la 1 iulie.

De la această dată, au existat peste 340 de infectări confirmate în rândul celor 1,3 milioane de oameni care au venit în Grecia, potrivit ministrului.

"Însă imaginea epidemiologică a țării este în formă mai bună decât cea a multor altor" țări, a adăugat Hardalias, în cadrul unui briefing de presă.

Excluzând "impunerea unei izolări generale", ministrul a anunțat portul obligatoriu al măștii "pentru angajați și clienți" începând de miercuri în aproape toate spațiile închise din Grecia.

Orice infracțiune va fi pasibilă de o amendă de 150 de euro.

"Servicii publice, bănci, supermarketuri și magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale și cabinete medicale, saloane de înfrumusețarea și de coafură", a enumerat el.

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spațiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o țară în care nu există separație între biserică și stat.

Masca era deja obligatorie în transporturile publice și, de pe 20 iulie, în supermarketuri, traansmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău