Masca, obligatorie în aer liber în mai multe regiuni și orașe ale Italiei

  • 26 Septembrie 2020 16:01
Masca, obligatorie în aer liber în mai multe regiuni și orașe ale Italiei

Autoritățile din mai multe regiuni și orașe ale Italiei au decis să introducă obligativitatea măștii în aer liber pe fondul creșterii numărului de contaminării cu noul coronavirus la peste 1.900 de cazuri zilnice, transmite Radio România Actualități.

La nivel național guvernul a decis ca să se poarte între orele 18:00 și 6:00 dimineața. Corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu, transmite:
 
Reporter: 1.000 de euro este amenda pentru cine nu poartă mască de protecție în regiunea Campagna. "Dacă nu vor dispărea aglomerațiile, iar numărul de cazuri de coronavirus va crește, vom închide totul" - avertizează guvernatorul din Campagna, Vincenzo De Luca, solicitând, pe altă parte, forțelor de ordine să intensifice controalele în special în locurile de întâlnire ale tinerilor și la Napoli.
 
Masca, chiar și afară, în aer liber, este obligatorie deja și la Genova și Latina, dar și în regiunea Calabria de astăzi și până la 7 octombrie.
 
În condițiile în care în 400 de instituții de învățământ din Italia s-a semnalat la numai 10 zile de la începerea noului an școlar minim un caz de contaminare cu COVID-19, iar 75 de școli au fost închise deja în regiunile Lazio, Lombardia, Emilia-Romagna și Toscana, autoritățile regionale din Lazio au decis să extindă inițiativa de a efectua teste rapide de diagnosticare a coronavirusului în toate instituțiile din teritoriu, teste care se repetă după 48 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău