Masacru în Sri Lanka | Ambasada României nu a primit nicio notificare cu privire la români printre victimele din Colombo

  • 21 Aprilie 2019 16:17
Masacru în Sri Lanka | Ambasada României nu a primit nicio notificare cu privire la români printre victimele din Colombo

În Sri Lanka, un kamikaze a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa și a ucis trei polițiști în a opta explozie, după seria produsă în ultimele ore în biserici și hoteluri din capitala Colombo.

Potrivit France Presse, ultimul atac a avut loc într-un cartier din nordul capitalei. Agențiile internaționale de presă vorbesc de un adevărat masacru.

Aproape 200 de oameni au fost uciși și peste 450 au fost răniți.

Printre morți se află și 35 de cetățeni străini.

Potrivit Ministerului de Externe de la București, citat de Radio România Actualități, până în prezent, Ambasada României nu a primit nicio notificare cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

În timpul slujbei de la Vatican, Papa Francisc și-a exprimat tristețea față de acest moment, care a îndoliat duminica Paștelui romano-catolic, afirmând că este aproape de victimele violențelor.

Și cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat ceea ce consideră ura religioasă și intoleranța, iar președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis oroarea și tristețea în fața acestor atentate. Și premierul britanic, Theresa May, a denunțat actele de violență în această țară din Asia, care a fost colonie britanică în perioada 1796-1948. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău