Masacru în Mozambic: Cel puțin 20 de adolescenți și bărbați au fost găsiți decapitați

  • 05 Noiembrie 2020 11:13
Masacru în Mozambic: Cel puțin 20 de adolescenți și bărbați au fost găsiți decapitați

Bărbați înarmați, suspectați a fi jihadiști, au decapitat cel puțin 20 de adolescenți și bărbați care participau la o ceremonie de inițiere în nordul statului Mozambic, au transmis miercuri surse locale, citate de AFP, preluat de Digi24.ro

Corpurile mutilate a cel puțin cinci adulți și 15 adolescenți au fost găsite luni, dispersate într-o pădure din districtul Muidumbe. Insurgenți islamiști care acționează în regiune au mai atacat, devastat și ars mai multe sate în acest sector și în trecut.

„Poliția a fost atenționată de locuitori care au găsit cadavrele în pădure”, a spus un oficial din districtul vecin Mueda, care a dorit să își păstreze anonimatul.

„Este vorba de tineri veniți să participe la o ceremonie de inițiere, înconjurați de rudele mai în vârstă”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Autoritățile din Mozambic nu au confirmat deocamdată masacrul.

Jihadiștii, care au jurat credință grupării Stat Islamic, sunt activi de trei ani în regiunea Cabo Delgado. Ei atacă sate cu scopul de a răspândi teroare și în încercarea de a instaura un califat.

În aprilie, ei au decapitat de asemenea circa 50 de tineri care refuzau să li se alăture.

Ei au făcut cel puțin 2.000 de morți și au provocat deplasarea a peste 400.000 de persoane din 2017, conform organizației neguvernamentale Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), cu sediul în SUA.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău