Masa dictatorilor: cu ce l-a servit Lukașenko pe Putin în recenta vizită a liderului rus în Belarus. Machanka cu clătite, cholodnik și draniki

  • 26 Mai 10:00
Masa dictatorilor: cu ce l-a servit Lukașenko pe Putin în recenta vizită a liderului rus în Belarus. Machanka cu clătite, cholodnik și draniki

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Belarus pentru 25 de ore, dintre care 14 ore Lukașenko și Putin au lucrat și au comunicat, relatează Agenția TASS. Imediat după sosirea lui Putin în capitala belarusă, târziu în seara zilei de 23 mai, și după o scurtă întâlnire la aeroport, Lukașenka l-a invitat pe președintele rus într-un sat de lângă Minsk pentru o cină informală care a durat aproape patru ore.

Pe 24 mai, în ziua principală a vizitei, președinții au discutat timp de aproape două ore, în format restrâns, la Palatul Independenței, despre chestiuni de bază, iar în format extins au discutat cu ușile închise despre perspective, inovații, proiecte comune legate de substituirea importurilor, scrie G4Media.

Ulterior, președinții au plecat la o cină informală la casa lui Lukașenka.

Pe masă se aflau mâncăruri din bucătăria exclusiv populară, rustică: draniki (”piftele” de cartofi cu ouă), felii de cartofi copți în stil rustic, machanka (un sos făcut cu cârnați de porc, bere, ceapă și smântână) cu clătite, supă de ciuperci și cholodnik – foto – (o supă rece din sfeclă, castraveți și ridichi, asezonată cu kefir și servită cu felii de ou fiert tare), untură belarusă.

Lukașenko ”l-a răsfățat pe Putin” cu salata sa “anti-covid”, pe care a botezat-o “tinerețe”, relatează TASS.

Salata are ca ingrediente ceapă verde, castraveți proaspeți și ouă fierte.

Un alt desert aflat pe masă a fost căpșuni de la sera lui Lukașenko, cu miere.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău