Masa Bucuriei 2017 | Au fost colectate 37 de tone de produse alimentare pentru bătrâni singuratici

  • 12 Aprilie 2017 12:05
Masa Bucuriei 2017 | Au fost colectate 37 de tone de produse alimentare pentru bătrâni singuratici

În sâmbăta Floriilor, la data de 8 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Paști „Masa Bucuriei”. În 100 de magazine din întreaga țară, voluntarii au îndemnat cumpărătorii să doneze produse alimentare pentru ajutorarea bătrânilor singuratici.

Astfel, grație implicării și solidarizării comune, am reușit să adunăm o cantitate de 37 de tone de produse alimentare din care se vor pregăti pachete alimentare ce vor fi distribuite în ajunul Sărbătorilor de Paști, dar și sub formă de prânzuri calde la cinci cantine sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali ai campaniei. 

900 de voluntari, îmbrăcați în veste galbene, au întâmpinat cumpărătorii din 100 de magazine din întreaga țară cu îndemnul de a dona produse neperisabile pentru sprijinirea cantinelor sociale - serviciu unde zilnic vin după un prânz cald gratuit persoane vârstnice și persoane din familii sociale vulnerabile. Campania a avut loc în 20 de localități din întreaga țară și astfel, am reușit să adunăm 37 de tone de produse alimentare: 26 de tone în Chișinău și 11 tone în teritoriu. (lista localităților implicate în campanie AICI) 

Scopul campaniei, pentru al optulea an consecutiv, este de a sensibiliza populația cu referire la problema bătrânilor și incapacitatea financiară a acestora de a-și asigura minimul zilnic în alimentație.  Campania a întrunit o serie de acțiuni de sensibilizare și informare și a culminat la data de 8 aprilie cu o zi de mobilizare națională de donare de produse alimentare neperisabile. 

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei: Chiar dacă timpul de afară ne-a pus la încercare, căldura inimilor noastre: organizatori, voluntari, donatori a făcut ca acțiunea să fie plină de bucurie. A opta ediție pentru o campanie demonstrează că suntem maturi și am înțeles că nevoia aproapelui nu poate fi rezolvată prin acțiuni sporadice. Vă mulțumim că  în acest an ați fost parte din marea familie a bunătății la Masa Bucuriei. Astfel  căldura inimii celor care s-au implicat va transmite Bucuria Învierii și oamenilor pentru care singurătatea e cel mai puternic sentiment trăit la bătrânețe. 

Voluntară, Dorina Ispir: Campania de Paști este acea rază de soare care luminează sufletele și inimile persoanelor mai nevoiașe. De ce în ajunul Sărbătorilor Pascale să nu facem pe cineva fericit? Știm cu toții că dragostea față de aproapele este un sentiment puternic care ne ajută la îndeplinirea scopului propus. Datorită tuturor persoanelor care s-au implicat în cadrul campaniei, am adus miros de sărbătoare și în casele celor mai triști ca noi. Mulțumim celor care au fost temelia acestei Campaniei de Paști, celor care au dorit să facă un bine și datorită lor, de acest gest frumos au fost molipsiți sute de oameni care în ziua campaniei, alături de noi,  au răspândit bunătatea în lume. De sărbători toți merită să fie fericiți!

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde distribuite pe parcursul întregului an la cantinele din Chișinău, Ucrainca, Stăuceni, Strășeni și Roșu (Cahul).

În 2016, grație resurselor adunate în campanie, au fost distribuite 1630 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul cantinelor sociale ale organizațiilor implicate în campanie.

Campania s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,36 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău