Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar la Bălți

  • 10 Mai 2020 18:00
Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar la Bălți

A plecat departe de casă pentru a alina suferința celor doborâți de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălți, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat și pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experiența din Italia și colegilor medici din Republica Moldova.

Potrivit Mediafax.ro, Dr. Monica Sandu explică și ce anume este acum diferit față de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva și de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălți sunt 11 pacienți, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialiști nimic nu e greu. Sunt în permanență calmi și deschiși la nou.

„Își doresc foarte tare să colaboreze și să se implementeze ceea ce am adus și noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toții la fel. Evident, vrem cu toții ca această situație să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălți din Republica Moldova alături de alți 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgențe.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău