Mărturiile unui medic de la SCR, infectat cu coronavirus (ZDG)

  • 27 Martie 2020 10:17
Mărturiile unui medic de la SCR, infectat cu coronavirus (ZDG)

Unul din cei patru medici de la Spitalul Clinic Republican (SCR) testați pozitiv pentru coronavirus descrie, într-o petiție online, ce s-a petrecut ultimele zile în cadrul instituției, scrie Ziarul de Garda.

„Cel mai mare spital din țară, IMSP Spitalul Clinic Republican a fost „decapitat” de Comisia pentru Situații Excepționale și ministrul sănătății Republicii Moldova, pentru că a făcut tot ce i-a stat în puteri să trateze pacienții și să protejeze medicii, inclusiv pe mine, Iulian Namolovan, medic reanimatolog din acest spital.

În dimineața zilei de 23 martie, la sfîrșitul gărzii de noapte în secția cu bolnavii cei mai gravi cu COVID-19, i-am spus șefului meu că am febră. L-am rugat pe directorul nostru, prof. Anatol Ciubotaru să ne ajute să fim testați toți de urgență, pentru ca să nu devenim o problemă pentru cei din jur. Eu cu soția mea așteptăm un copil. Ea este însărcinată în ultima lună cu al doilea nostru copil, pe primul l-am pierdut la scurt timp după naștere… Dr. Ciubotaru a organizat prompt testarea noastră. A două zi am aflat că sunt infectat eu și alți 3 colegi. Mulțumim prof. Ciubotaru că ne-a testat, izolat și a dispus imediat tratamentul nostru. Cine știe câte vieți a salvat cu această decizie…? (…)

Noul director numit a anunțat astăzi dimineața (26.03) că spitalul nu va plăti testele medicilor și că fiecare din noi trebuie să-și plătească singuri asemenea analize, dacă insistă să fie testați. Nu am cuvinte.

Mai multe detalii pe ZDG.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău