Martor în procesul lui Dodon | Igor Dodon a cumpărat Partidul Socialiștilor pe banii oligarhului Vladimir Plahotniuc

  • 08 Februarie 18:05
Martor în procesul lui Dodon | Igor Dodon a cumpărat Partidul Socialiștilor pe banii oligarhului Vladimir Plahotniuc

La ședința de astăzi au fost audiați doi martori. Unul dintre aceștia este Igor Grigoriev, fost director al Agenției Proprietății Publice și ex-șef de cabinet al fracțiunii Partidului Comuniștilor (PCRM) din Parlament.

Igor Dodon a cumpărat Partidul Socialiștilor pe banii oligarhului Vladimir Plahotniuc, a spus, într-o ședință de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), unul dintre primii martori audiați în dosarul „kuliok” – Igor Grigoriev, relatează Europa Liberă.

„Dodon era în relații foarte bune cu Plahotniuc, primea indicații [de la acesta] și le executa”, a declarat martorul. El susține că Dodon ar fi primit de la Plahotniuc, inclusiv, bani pentru a cumpăra PSRM de la fosta conducere a formațiunii.

Grigoriev nu a putut oferi detalii despre negocieri, dar a spus că știa despre ele de la Dodon și de la Zinaida Greceanîi, iar deputații Partidului Democrat (PDM) Constantin Botnari și Vladimir Cebotari i-ar fi spus că Plahotniuc a continuat să finanțeze PSRM.

Martorul a mai spus că Dodon a purtat discuții și cu angajați ai serviciului de securitate rusă (FSB), dar nu cunoaște detalii deoarece nu a participat la acele întâlniri. Potrivit lui Grigoriev, crearea PSRM ar fi fost susținută de FSB, inclusiv în plan financiar.

Procurorul Petru Iarmaliuc a declarat că depozițiile martorului în instanță nu coincid cu cele date la etapa urmăririi penale, mai relatează Europa Liberă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău