Martin Schulz riscă să rămână fără post în cadrul instituțiilor UE

  • 13 Iunie 2014 14:02
Martin Schulz riscă să rămână fără post în cadrul instituțiilor UE

Martin Schulz a sperat că, dacă Jean-Claude Juncker încearcă și nu reușește să constituie o majoritate în Parlamentul European, atunci el va fi al doilea pe listă.

Socialistul german Martin Schulz riscă să nu aibă acces la posturile înalte din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, la numai câteva săptămâni după ce sondajele de opinie sugerau că alegerile europene din mai l-ar putea propulsa la președinția Comisiei Europene, potrivit unor informații apărute pe site-ul EUObserver.

Socialiștii au obținut la scrutinul european din mai 191 de mandate, mai puține decât se așteptau, fiind devansați de Partidul Popular European, care a câștigat 221 de mandate și care este acum în prima linie pentru atragerea sprijinului pentru candidatul lor în Parlamentul European. 

Martin Schulz a sperat că, dacă Jean-Claude Juncker încearcă și nu reușește să constituie o majoritate în Parlamentul European, atunci el va fi al doilea pe listă. Dar cancelarul german Angela Merkel se opune cererii partenerilor săi social-democrați din coaliție ca Martin Schulz să fie viitorul comisar european al Germaniei, relatau media germane.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău