Marte se mută în... deșertul din Oman; Șase astronauți vor participa la o simulare a unei misiuni pe Planeta Roșie (FOTO)

  • 09 Februarie 2018 15:43
Marte se mută în... deșertul din Oman; Șase astronauți vor participa la o simulare a unei misiuni pe Planeta Roșie (FOTO)

Șase astronauți folosiți pentru teste tehnice participă începând de joi la un exercițiu care simulează o misiune pe Marte în deșertul din Oman, informează DPA.

Recruții Forumului Spațial Austriac (OWF) vor încerca să petreacă trei săptămâni departe de civilizație, în condiții create pentru a le imita cât mai bine pe cele de pe Planeta Roșie.

Ei vor conduce rovere speciale, pentru deplasare pe suprafețe extraterestre, vor trăi în corturi în formă de igloo și vor purta căști, a indicat OWF.

Un total de 16 experimente vor fi efectuate în timpul misiunii în domenii precum inginerie, astrobiologie, geofizică, geologie, bioștiințe și științe ale omului, în cadrul unui efort de a furniza informații care ar putea ajuta viitoarele misiuni pe Marte.

Printre activitățile vizate de recruți figurează imprimarea 3D a unor piese de schimb pentru diverse aparate și creșterea plantelor într-o incintă gonflabilă.

"Persoane din 20 de țări colaborează în cadrul acestui exercițiu", a declarat Reinhard Tlustos, director al experimentului, denumit AMADEE-18.

Deșertul din regiunea Dhofar din Oman a fost ales pentru excelentele sale condiții de testare, cum ar fi faptul că acesta dispune de combinația potrivită de nisip și pietre.

Misiunea este ajutată de o echipă de 200 de persoane și este controlată de la o bază din Innsbruck, Austria.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău