Marșurile pentru libertăți în Franța: 62 de polițiști și jandarmi răniți, anunță Ministerul de Interne

  • 29 Noiembrie 2020 12:08
Marșurile pentru libertăți în Franța: 62 de polițiști și jandarmi răniți, anunță Ministerul de Interne

Cel puțin 60 de polițiști și jandarmi au fost răniți și 81 de persoane au fost reținute sâmbătă în Franța, în cadrul manifestațiilor împotriva unui proiect de lege privind securitatea și a violențelor forțelor de ordine, conform unui bilanț al Ministerului de Interne, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Ministerul de Interne a precizat că 62 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți - 23 la Paris și 39 în alte orașe.

În mai multe videouri difuzate pe rețelele de socializare se vedeau polițiști loviți de manifestanți.

Doi manifestanți, care au făcut o sesizare la Inspecția Generală a Poliției (IGPN), au fost de asemenea răniți în provincie, conform poliției.


La Paris, nu a fost încă realizat un bilanț al răniților în rândul manifestanților.

Un fotograf sirian independent, Ameer al Halbi, în vârstă de 24 de ani, care acoperea manifestația, a fost rănit la față.

Secretarul general al organizației Reporteri fără Frontiere (RSF), Christophe Deloire, a denunțat sâmbătă seară pe Twitter violențele polițienești 'inacceptabile' împotriva acestui colaborator al Polka Magazine și AFP.

În total, conform Ministerului de Interne, la manifestații au luat parte 133.000 de persoane, dintre care 46.000 la Paris. Organizatorii au anunțat în schimb 500.000 de participanți, dintre care 200.000 în capitală.

Mobilizarea puternică împotriva proiectului de lege 'Securitate Globală', care potrivit detractorilor ar limita în special libertatea de informare, a survenit după două scandaluri legate de violențe polițienești în ultimele zile, care au adus subiectul la un punct de fiebere și l-au determinat pe președintele Emmanuel Macron să se implice în acest dosar.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău