Marșul solidarității | Activiștii cer ratificarea convenției de la Istanbul

  • 08 Martie 2020 14:19
Marșul solidarității | Activiștii cer ratificarea convenției de la Istanbul

Câteva sute de persoane au ieșit în stradă pentru a cere ratificarea convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. Manifestanții au mărșăluit prin centrul Chișinăului în semn de solidaritate cu femeile care sunt victime ale violenței.

„Al șaselea an la rând, venim la marșul solidarității pentru a celebra drepturile pe care le avem astăzi și de care ne bucurăm, și pentru a ne cere drepturile de care mai avem nevoie. Ziua de azi nu este despre flori și cadouri, este despre lupta pentru drepturi egale. Fenomenul violenței este foarte răspândit în Republica Moldova, aceasta este și tematica marșului din acest an. Noi am ieșit în stradă ca să cerem ratificarea convenției de la Istanbul.”, a declarat Alina Andronache de la Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”.

Potrivit statisticilor, în 2018, șapte femei au fost omorâte în bătaie. Fiecare a cincea femeie este hărțuită sexual la locul de muncă, iar patru din 100 – la locul de studii. Mai mult, aproape o treime din femei sunt agresate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău