Marșul Centenarului | Flacăra Unirii pleacă de la Sibiu la Curtea de Argeș (VIDEO)

  • 18 Iulie 2018 13:13
Marșul Centenarului | Flacăra Unirii pleacă de la Sibiu la Curtea de Argeș (VIDEO)

Au parcurs până acum trei sute de kilometri și mai au de mers pe jos încă o mie. Participanții la Marșul Centenarului, care au pornit la 1 iulie de la Alba Iulia pe jos spre Chișinău pentru a duce Flacără Unirii prin satele de pe ambele maluri ale Prutului, au ajuns la Sibiu.

Astăzi, participanții la acțiune, care își doresc prin acest marș să transmită mesajul despre dorința de unitate a românilor pe ambele maluri ale Prutului, au pornit spre Curtea de Argeș.

Ajunși în Sibiu, după ce au traversat zeci de  localități din Ardeal, participanții la Marșul Centenarului au primit binecuvântare pentru următoarele etape ale drumului pe jos spre Chișinău la Catedrala Ortodoxă din oraș, de la preotul Constantin Necula. Îndemnul părintelui a fost ca ei să amintească tuturor că idealul național nu înseamnă unitatea de o clipă, potrivit unei înregistrări postate pe pagina de Facebook Semnează pentru Basarabia.

”E o lecție. Acești copii ne aduc aminte cine suntem și încearcă să ne descopere un ideal național care rămâne veșnic sau nu este deloc. Ceea ce ne spun ei astăzi este că există oameni în generația lor, gata să moară pentru ideea aceasta a unității. E obligatoriu să rămână în viață ca unitatea să fie deplină”, spune Constantin Necula.

Participanții s-au oprit pentru câteva ore și în  Piața Mare din Sibiu, unde au cântat cântece patriotice și au stat de vorbă cu localinicii, potrivit unei înregistrări plasate pe facebook, de către președintele Acțiunii 2012, George Simion, organizatorul Marșului.

”Am parcurs 300 de kilometri, mai avem de mers încă o mie. Pentru cei care nu știu, mergem  pe jos pentru România Mare, pentru Anul Centenar și cei o sută de ani de la Marea Unire, pentru eroii noștri. De la Alba Iulia, capitala Unirii de la 1918, până la ceea ce sperăm noi să fie caputala Unirii din 2018, Chișinău”, a afirmat George Simion.

Organizatorii au făcut apel la populație pentru a veni cu donații în susținerea participanților la acest marș, în special cu apă, mâncare, saci de dormit și încâlțăminte.

Cea de-a patra etapă a Marșului Centenar a început miercuri, 18 iulie, și va ține până duminică 22 iulie, pe traseul Sibiu-Boița-Țuțulești-Mănăstirea Cozia-Râmnicu Vâlcea-Curtea de Argeș.

Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

Autor: Ina Guțu

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
0 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:2,6 m/s
Mon
0 °C
Tue
1 °C
Wed
4 °C
Thu
0 °C
Fri
0 °C

Curs oficial BNM 19 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău