Marșul Centenar a pornit de la Iași spre Prut

  • 26 August 2018 15:43
Marșul Centenar a pornit de la Iași spre Prut

Marșul Centenar a pornit de la Iași spre Prut, după sfârșitul Conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului, care s-au desfășurat între 25 și 26 august.

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului care au parcurs 1200 de km participă în cadrul Marșului, printre care primarii din cadrul Ligii Aleșilor locali unioniști, oficiali din cadrul Primăriei municipiului Iasi, dar și participanții din cadrul lucrărilor conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului, potrivit InfoPrut.ro

În a doua zi a Congresului Reîntregirii Neamului, duminică, 26 august, participanții la eveniment au semnat o declarație solemnă dedicată Anului Centenar.

De asemenea, s-a decis ca Anul Centenar să fie prelungit și în 2019.

În 2018, nu s-a reușit organizarea unui număr suficient de acțiuni pentru a marca Anul Centenar. Astfel, acțiunile concrete vor fi stipulate în cadrul următoarelor Conferințe ale Congresului Reîntregirii Neamului din lunile octombrie și noiembrie.

În Marșul Centenarului, oamenii de toate vârstele și toate categoriile socio-profesionale din cele două state au străbătut succesiv 11 etape a câte cinci zile și au înmânat sub forma unei ștafete Flacăra Unirii.

Reprezentanții din 1.000 de localități ale României și Republicii Moldova urmează să treacă Prutul pe la Podul Feroviar de la Ungheni. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău