Mark Zuckerberg: Facebook nu poate garanta lipsa interferențelor în alegerile UE

  • 03 Aprilie 2019 09:50
Mark Zuckerberg: Facebook nu poate garanta lipsa interferențelor în alegerile UE

Facebook Inc. este mult mai sigură acum decât a fost în 2016 pentru combaterea interferențelor electorale, dar nu poate garanta că site-ul nu va fi folosit pentru a submina alegerile pentru Parlamentul European din mai, a declarat marți directorul executiv Mark Zuckerberg, relataeză Reuters, potrivit Mediafax.

Pedepsită de când ofițerii ruși au folosit Facebook și alte mijloace social media pentru a influența alegerile care l-au adus în mod surprinzător pe Donald Trump la putere în Statele Unite, Facebook a anunțat că are resursele și personalul necesar pentru a proteja votul UE din 26 mai.

Zuckerberg a spus că au fost multe alegeri importante în 2016 care au fost relativ curate și care au demonstrat că sistemele de securitate cibernetică pe care le-a construit pentru a proteja integritatea acestora au funcționat.

Agențiile americane de informații au ajuns la concluzia că Rusia a întreprins o operațiune de dezinformare și hacking pentru a submina procesul democratic american și a ajuta campania candidatului republican de atunci Donald Trump. Moscova neagă interferența în alegerile din 2016 din SUA.

Sub presiunea autorităților de reglementare din UE de a face mai mult pentru a proteja împotriva imixtiunilor externe în viitoarele alegeri legislative din luna mai, Facebook și-a întărit săptămâna trecută regulile privind publicitatea politică în Europa.

De asemenea, a anunțat intenția de a intensifica eforturile de combatere a dezinformării înaintea votului și va colabora cu agenția germană de știri DPA pentru a-și îmbunătăți activitatea de verificare.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău