Mark Zuckerberg, audiat în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica

  • 11 Aprilie 2018 07:42
Mark Zuckerberg, audiat în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg este audiat la această oră în Congresul american, în scandalul Cambridge Analytica. El intenţionează să-şi asume răspunderea faţă de „erorile” comise de reţeaua de socializare, care nu a ştiut să anticipeze utilizarea abuzivă a resurselor sale.

Mark Zuckerberg le explică parlamentarilor americani cum sunt prezentate utilizatorilor politicile de confidențialitate ale Facebook, scrie Digi24.

El a vorbit de asemenea despre momentul în care a aflat că datele a peste 87 de milioane de utilizatori au fost colectate. Vina Facebook este că a luat de bună promisiunea Cambridge Analytica, potrivit căreia datele utilizatorilor nu vor fi folosite, și că nu a verificat acest lucru.

Zuckerberg a prezentat din nou scuze utilizatorilor pentru acest incident. „Vom avea grijă să protejăm mai bine mediul Facebook”, a spus el.

Fondatorul Facebook a amintit că zeci de mii de conturi false au fost șterse de pe rețeaua de socializare.

Audierea are loc în condițiile în care reţeaua este vizată de anchete şi plângeri din toate direcţiile, pe ambele maluri ale Atlanticului, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analityca.

Facebook, la fel ca Google sau Twitter, au servit, fără să vrea, drept o trambulină a unei vaste operaţiuni de destabilizare a alegerilor americane în 2016, atribuită de către justiţia americană Rusiei, cu scopul de a-l ajuta pe Trump să fie ales preşedinte.

Facebook a anunţat duminică faptul că a suspendat altă firmă de analize de date - Cubeyou, după ce postul CNBC a afirmat că aceasta a cules date personale ale utilizatorilor, fără acordul acestora, în scopuri comerciale, prin teste psihologice prezentate ca având scopuri pur ştiinţifice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
7 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C
Wed
9 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău