Mark Zuckerberg, audiat în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica

  • 11 Aprilie 2018 07:42
Mark Zuckerberg, audiat în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg este audiat la această oră în Congresul american, în scandalul Cambridge Analytica. El intenționează să-și asume răspunderea față de „erorile” comise de rețeaua de socializare, care nu a știut să anticipeze utilizarea abuzivă a resurselor sale.

Mark Zuckerberg le explică parlamentarilor americani cum sunt prezentate utilizatorilor politicile de confidențialitate ale Facebook, scrie Digi24.

El a vorbit de asemenea despre momentul în care a aflat că datele a peste 87 de milioane de utilizatori au fost colectate. Vina Facebook este că a luat de bună promisiunea Cambridge Analytica, potrivit căreia datele utilizatorilor nu vor fi folosite, și că nu a verificat acest lucru.

Zuckerberg a prezentat din nou scuze utilizatorilor pentru acest incident. „Vom avea grijă să protejăm mai bine mediul Facebook”, a spus el.

Fondatorul Facebook a amintit că zeci de mii de conturi false au fost șterse de pe rețeaua de socializare.

Audierea are loc în condițiile în care rețeaua este vizată de anchete și plângeri din toate direcțiile, pe ambele maluri ale Atlanticului, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analityca.

Facebook, la fel ca Google sau Twitter, au servit, fără să vrea, drept o trambulină a unei vaste operațiuni de destabilizare a alegerilor americane în 2016, atribuită de către justiția americană Rusiei, cu scopul de a-l ajuta pe Trump să fie ales președinte.

Facebook a anunțat duminică faptul că a suspendat altă firmă de analize de date - Cubeyou, după ce postul CNBC a afirmat că aceasta a cules date personale ale utilizatorilor, fără acordul acestora, în scopuri comerciale, prin teste psihologice prezentate ca având scopuri pur științifice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău