Mark Rutte va fi categoric opus intrării României în spațiul Schengen

  • 16 Martie 2017 15:39
Mark Rutte va fi categoric opus intrării României în spațiul Schengen

Fostul premier al României și actualul președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, Victor Ponta, consideră că rezultatu lalegerilor din Olanda reprezintă o veste bună pentru România, dar și vești proaste, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

“Vestea bună este că PVV – Partidul extremist și islamofob condus de Wilders, a fost departe de a câștiga primul loc – 19/20 mandate de la cele 15 anterioare reprezinta o creștere, dar nu substanțială”, a subliniat Ponta.

Acesta a punctat că principla forță motrice care a contribuit la modificarea opiniei în rândul electoratului o constituie conflictul turco-olandez, fiind o formă de manifestare naționalistă, aspect negativ pentru România.

“Prima veste proastă este că partidele aflate până acum la guvernare au pierdut semnificativ: 10 mandate din 41 (VVD al premierului Mark Rutte); și mai ales catastrofa pentru partidele de stânga: 9 de mandate din 38, obținute de Partidul Muncii (partenerul PSD in familia social democrată europeană – partidul vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans)”, a mai spus Victor Ponta.

În viziunea aceastuia, România va fi afectată de politica dusă de politica dusă de premierul Mark Rutte: “Viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forțe politice de dreapta, avându-l ca premier pe Rutte: categoric opus intrării României în zona euro și în spatiul Schengen, partizan hotărât al Europei cu mai multe viteze“.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților a concluzionat că “relația noastră cu noul Guvern va fi și mai dificilă decât până acum”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău