Mark Feygin, fost deputat în Duma de la Moscova: „Dacă Ucraina ar fi cedat în fața invaziei ruse în doar câteva zile, Republica Moldova era demult sub șenilele tancurilor rusești”

  • 31 Iulie 2022 19:21
Mark Feygin, fost deputat în Duma de la Moscova: „Dacă Ucraina ar fi cedat în fața invaziei ruse în doar câteva zile, Republica Moldova era demult sub șenilele tancurilor rusești”

Dacă Ucraina ar fi cedat în fața invaziei ruse în doar câteva zile, așa cum planifica armata lui Putin, Republica Moldova era demult sub șenilele tancurilor rusești. De acest lucru este convins Mark Feygin, fost deputat în Duma de la Moscova, în anii '90, dar care a părăsit Rusia relativ recent, după ce autoritățile i-au anulat licența de avocat. Într-un interviu exclusiv pentru TVR MOLDOVA, opozantul rus a declarat că atât timp cât Ucraina este scutul Republica Moldova, Guvernul de la Chișinău trebuie să-și consolideze apărarea cu sprijinul Occidentului, dar mai ales al României.

„Sunt sigur că Republica Moldova ar fi căzut următoarea. Dacă le-ar fi ieșit planul cu Ucraina, Moldova ar fi fost cucerită rapid. Nu pentru că moldovenii nu se pot opune, ci pentru că sunt mai puțini, situația geopolitică, geografia este de așa natură că nu te poți opune pe termen lung"”, a declarat Mark Feygin în interviu.

Feygin este convis că la Kremlin există planuri de readucere a Republicii Moldova în sfera de influență a Rusiei, doar că aceste nu pot fi puse în aplicare, intrucât potențialul Moscovei este secat de războiul declanșat în Ucraina. Activistul rus crede că, atât timp cât Ucraina ține piept invaziei din răsărit, Chișinăul trebuie să-și grăbească integrarea în scutul european, iar principalul aliat în rezolvarea crizei de securitate este România.

„Trebuie să vă mișcați spre România. Nu vorbesc de o unire simplă, mecanică, într-o zi, a unui popor divizat. Nu este cazul să forțați, dar România trebuie să vă ofere garanții de securitate, inclusiv militare, având în vedere deschiderea administrației Iohannis. Trebuie să fie modernizată armata, fie și una mică, dar aceasta trebuie dotată bine cu ajutorul României și al NATO"”, a spus Mark Feygin.

Fostul politician rus Mark Feygin s-a mutat la Kiev în 2019, dar a devenit celebru după ce consilierul prezidențial ucrainean Olexandr Arestovici a ales să vorbească, în fiecare seară, despre evoluția războiului chiar pe canalul de yotube a activistului rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău