Mark Esper, secretarul american al Apărării, se va întâlni la Londra cu omologul său britanic

  • 06 Septembrie 2019 09:25
Mark Esper, secretarul american al Apărării, se va întâlni la Londra cu omologul său britanic

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a reluat apelul adresat statelor europene prin care cere repatrierea celor care au luptat pentru autointitulata grupare Stat Islamic (ISIS) și punerea acestora sub acuzare pentru a fi judecați, preluat de RADOR.

În timpul unei vizite oficiale făcute în Marea Britanie, unde va purta discuții cu omologul său, Ben Wallace, domnul Esper a anunțat că menținerea în continuare a jihadiștilor în centre de detenție din nordul Siriei reprezintă un risc pentru securitatea din regiune.

Mark Esper va folosi această primă vizită oficială a sa pe care o face în Londra de când a fost confirmat în funcția de secretar al Apărării al SUA pentru a sublinia relația solidă dintre cele două țări. Realitatea însă este că SUA și Marea Britanie au opinii diferite în privința celor peste 2000 de luptători ISIS, majoritatea de cetățenie europeană și în privința familiilor acestora, capturați pe câmpurile de luptă din Siria.

Acest subiect va fi tema unui posibil dezacord în timpul întrevederii de astăzi dintre Mark Esper și Ben Wallace, care a sprijinit o politică de retragere a cetățeniei britanice a unor luptători străini, dar și a familiilor acestora. Domnul Esper susține că această măsură nu ar rezolva problema, relatează corespondentul BBC.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău