Marius Ciprian Toth: „Republica Moldova a făcut dovadă că este pe deplin racordată la valorile și principiile care guvernează funcționarea Uniunii Europene” (VIDEO)

  • 13 Mai 2022 13:57
Marius Ciprian Toth: „Republica Moldova a făcut dovadă că este pe deplin racordată la valorile și principiile care guvernează funcționarea Uniunii Europene” (VIDEO)

România consideră că Republica Moldova merită statut de țară candidată și nu există niciun fel de dubiu, a subliniat însărcinatul cu Afaceri a.i., al Ambasadei României în Republica Moldova, Marius Ciprian Toth.

În cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău, el a declarat că România va continua să susțină Republica Moldova în parcursul său european.

Republica Moldova a făcut dovadă, cel puțin în ultima vreme, că este pe deplin racordată la valorile și principiile care guvernează funcționarea Uniunii Europene. Și puțin mai devreme vorbeam despre solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă Republica Moldova prin primirea acestui mare flux de refugiați. Este țara cu numărul cel mai mare de refugiați per capita raportat la populația Republicii Moldova. Deci, a fost un efort extraordinar. Și atunci, din punctul nostru de vedere, cu siguranță că Republica Moldova merită acest statut, nemaivorbind de faptul că în prezent asistăm la o situație fără precedent în Republica Moldova și anume faptul că întreaga verticală a puterii are o orientare clar netă pro-europeană, fără echivoc. Aceasta reprezintă, pentru noi și pentru alte state ale Uniunii Europene, un semnal puternic de voință pentru a implementa reformele necesare, pentru a moderniza statul Republica Moldova”.

Interviul video integral poate fi urmărit aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău