Mariupol: Rușii nu își respectă promisiunea de încetare a focului la Azovstal, afirmă un comandant ucrainean

  • 05 Mai 2022 17:26
Mariupol: Rușii nu își respectă promisiunea de încetare a focului la Azovstal, afirmă un comandant ucrainean

''Rușii nu își respectă promisiunea de încetare a focului'' la complexul siderurgic Azovstal din Mariupol, ultimul bastion ucrainean în acest oraș port devastat de bombardamente, a afirmat joi un comandant al batalionului Azov care apără oțelăria, informează AFP.

"Rușii nu își respectă promisiunea de armistițiu și nu permit evacuarea de civili", în continuare refugiați alături de combatanți în subteranele acestei imense uzine, a afirmat Sviatoslav Palamar, comandant-adjunct al regimentului Azov într-un mesaj video pe Telegram, scrie Agerpres.

Kremlinul a afirmat înainte de aceasta că mai multe coridoare umanitare "funcționează" la Azovstal și că armata rusă respectă acolo acordul de încetare a focului pe care l-au anunțat cu o zi înainte pentru joi.

"În urmă cu trei zile, dușmanul a pătruns pe teritoriul Azovstal, unde continuă lupte violente și sângeroase", a adăugat Palamar, confirmând afirmațiile de miercuri seara ale comandantului regimentului Azov, Denis Prokopenko.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksi Arestovici, a declarat joi la televiziunea ucraineană că "forțele ruse au intrat ieri (miercuri)" în uzină. "Avem numeroase informații, adesea contradictorii" asupra situației actuale, a adăugat el.

În înregistrarea sa video, Palamar a salutat încă o dată "rezistența" și "eroismul" ultimilor combatanți aflați încă în uzina Azovstal.

În fața unei situații considerate "critice", el a cerut ajutorul comunității internaționale și al președintelui Zelenski pentru "a-i evacua pe civilii rămași" - circa 200, potrivit primarului orașului Mariupol, Vadim Boicenko - și militarii "răniți, care sunt în agonie în absența unor tratamente medicale adecvate".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău