Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico se plâng că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în PMAN. IGP respinge acuzațiile

  • 19 Iunie 2022 10:50
Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico se plâng că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în PMAN. IGP respinge acuzațiile

Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico se plâng că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în Piața Marii Adunări Naționale, menționând că au autorizați și toate actele necesare. La rândul său IGP respinge acuzațiile.

Inspectoratul General al Poliției respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui partid politic și organizatori ai evenimentelor de astăzi din capitală, precum că am interzice instalarea scenei, de către aceștia, în Piața Marii Adunări Naționale.
 
Reiterăm că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure Securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta.
 
Precizăm că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea Securității procesului în ansamblu.
 
Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație - nu pot fi tolerate.
 
În cazul în care organizatorii au toate actele menționate- pot instala dispozitivul și Poliția va monitoriza în continuare buna desfășurare a evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului, se arată în comunicat. 
 
Astăzi, 19 iunie în capitală urmează să aibă loc mai multe evenimente, marșul LGBT, protest și un concert organizat de de partidul Șor și activistul civic Veaceslav Valico.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău