Marina Tauber | Se încearcă excluderea din cursă a unui candidat al Partidului Șor

  • 15 Octombrie 2019 15:14
Marina Tauber | Se încearcă excluderea din cursă a unui candidat al Partidului Șor

Vicepreședinta Partidului Politic Șor, deputata Marina Tauber, susține că „majoritatea parlamentară continuă presiunile și tentativele de a distruge partidul de opoziție – Partidul Șor”.

Parlamentara mai spune că „autoritățile, prin intermediul instanțelor de judecată, încearcă să-l excludă din cursa electorală pe candidatul formațiunii la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Serghei Labliuc”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Marina Tauber s-a adresat reprezentanților sistemului judecătoresc cu îndemnul „să nu strice viața oamenilor nevinovați de luptele politice și să nu strice soarta a mai bine de patru mii de oameni care locuiesc în comună”. Potrivit ei, Partidul Șor a demonstrat că oamenii pot trăi mai bine și mulți dintre localnici au revenit de peste hotare. Politiciana a mai spus că pe 20 octombrie, oamenii vor decide soarta țării și a fiecărei localități în parte.

Serghei Labliuc a declarat că a primit cu întârziere decizia privind înregistrarea sa în calitate de concurent electoral și că i se impută că, fiind degrevat din funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, a semnat mai multe decizii și a exercitat presiune asupra electoratului. Reprezentantul formațiunii a negat acuzațiile și spune acest lucru poate fi confirmat prin probele pe care le deține, implicit prin declarațiile martorilor. Or, potrivit lui, toate argumentele sale au fost ignorate de către prima instanță, care a decis excluderea sa din cursă. Hotărârea a fost contestată în instanța de apel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău