Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul Nr.13

  • 01 August 2022 17:27
Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul Nr.13

Deputata Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul Nr.13. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins astfel recursul avocaților, care au cerut anularea măsurii de arest preventiv.

„Așa este justiția la noi, e amuzant, s-au prezentat multe argumente pentru care nu trebuie să fiu închisă”, afirmă Tauber.

Marina Tauber este acuzată de falsificare a raportului financiar al formațiunii politice și acceptarea finanțării Partidului „Șor” de către un grup criminal organizat.

Ea nu își recunoaște vina și spune că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt de natura politică.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului ȘOR. 

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Au avut loc percheziții și în mai multe locații din țară, în aceeași cauză penală. Verificări s-au făcut inclusiv la sediul central al PP „ȘOR”, situat pe str. M. Kogălniceanu din Capitală.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău