Marin Moloșag confirmă creditul BNM cu dobânda de 0,5%

  • 27 Februarie 2015 14:50
Marin Moloșag confirmă creditul BNM cu dobânda de 0,5%

Prim viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag, confirmă faptul că a beneficiat de un credit oferit de Banca Națională, cu o dobândă de 0,5 la sută.

Există un regulament care permite ca BNM să își crediteze angajații, pentru a minimiza conflictul de interese, astfel încât colaboratorii băncii naționale să apeleze mai puțin la băncile comerciale pentru a accesa credite, a explicat Marin Moloșag.

În ceea ce privește rata creditului pe care l-a luat prim viceguvernatorului BNM de la instituția pe care o administrează, de 0,5 la sută, acesta a declarat că a fost stabilită atunci când ratele erau mici în întreg sectorul bancar. Acesta este și un instrument de stimulare a angajaților BNM, a adăugat Marin Moloșag.

Ziarul de Gardă a publicat astăzi o investigație în care se arată că Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu și viceguvernatorii Marin Moloșag și Ema Tăbârță au beneficiat de credite preferențiale oferite de Banca Națională, cu o dobândă de 0,5 la sută, pe termene de până la 15 ani. Valoarea creditelor variază între 800 de mii de lei și 2 milioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău