Marile grupuri politice din Parlamentul European se împotrivesc numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA la UE

  • 02 Februarie 2017 18:50
Marile grupuri politice din Parlamentul European se împotrivesc numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA la UE

Marile grupuri politice din Parlamentul European s-au pronunțat împotriva numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană (UE), după declarațiile acestuia considerate la Bruxelles drept antieuropene, relatează Agerpres.

'UE nu poate acredita pe cineva precum Malloch, care afirmă că euro va dispărea sau că Brexitul este doar începutul sfârșitului', a apreciat Manfred Weber, liderul grupului popular din Parlamentul European.

La rândul său, liderul grupului social-democrat, Giani Pittella, a spus că Ted Malloch ar trebui declarat persona non-grata în statele blocului comunitar dacă Washingtonul va decide să-l numească ambasador pe lângă UE.

În același timp, atât Weber cât și Pittella au cerut premierului britanic Theresa May să nu transforme Brexitul într-un 'cal troian care să distrugă Uniunea Europeană'.

În cadrul întrevederii avute săptămâna trecută cu premierul Theresa May, Donald Trump a salutat 'minunatul' Brexit și a estimat că vor mai fi state din UE care vor alege să părăsească blocul comunitar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău