Mariana Ianachevici: Alimentația în instituțiile rezidențiale este insuficientă

  • 17 Iulie 2013 12:24
Mariana Ianachevici: Alimentația în instituțiile rezidențiale este insuficientă

Organizațiile non-guvernamentale de protecție a drepturilor copiilor din Republica Moldova solicită să ia parte la inspecțiile efectuate la instituțiile rezidențiale și cer majorarea alocațiilor pentru hrană.

Un caz de maltratare într-un internat de la Orhei, mediatizat de presa de la Chișinău, a alertat autoritățile responsabile și reprezentanții societății civile, care au participat, marți, la Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Potrivit presei, copii de la internatul de la Orhei, ar fi fost ținuți închiși în toalete și ar duce lipsă de haine și de scutece.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Valentina Buliga, a precizat că în instituție sunt plasați 268 de copii cu deficiențe mintale, iar condițiile de întreținere a acestora ar fi, în mare parte, respectate. Totuși, activitatea instituției va fi monitorizată în perioada următoare, a adăugat Valentina Buliga.

Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Alexandra Yuster, a subliniat că și organizațiile non-guvernamentale ar trebui să participe la monitorizarea instituțiilor rezidențiale, pentru a preveni cazurile de abuz asupra copiilor.

Pe lângă problemele legate de maltratarea copiilor, și alimentația în instituțiile rezidențiale este insuficientă, a subliniat președintele Alianței pentru Protecția Socială a Copilului, Mariana Ianachevici.

Statul alocă pentru hrana copiilor din instituțiile rezidențiale între 26 și 28 de lei zilnic, în funcție de vârsta acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău