Marian Lupu, singurul candidat selectat pentru interviul Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului

  • 06 Februarie 2019 12:02
Marian Lupu, singurul candidat selectat pentru interviul Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului

Deputatul democrat Marian Lupu, fost lider al PDM, care este singurul candidat selectat la funcția de președinte al Curții de Conturi, a susținut astăzi, 6 februarie, interviul la Comisia pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului.

El a declarat că nu se va implica în actuala campanie electorală și nu a exclus posibilitatea ca să renunțe pentru totdeauna la politică, dar nici ca să revină la un moment dat.

Precizăm că postul a devenit vacant, după ce fostul titular, VeaceaslavUntilă,  a fost selectat în calitate de candidat la funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Amintim că pe final de mandat, mai mulți deputați ai coaliției de guvernare și persoane considerate apropiate Partidului Democrat au obținut funcții în instituții importante. Astfel, deputații Raisa Apolschi și Artur Reșetnicov, precum și fostul procuror general Corneliu Gurin, au fost numiți judecători la Curtea Constituțională, Marcel Răducanu – președinte al Consiliului Concurenței, iar Valentina Buliga – la conducerea Casei Naționale de Asigurări Sociale.

De asemenea, deputații grupului popular european, Eugen Carpov și Ștefan Creangă au fost numiți directori la ANRE. 

Marian Lupu a explicat aceste numiri prin faptul că acum au devenit vacante mai multe funcții publice în stat.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău