Maria Ressa, jurnalista filipineză arestată pentru calomnie, a fost eliberată

  • 14 Februarie 2019 09:30
Maria Ressa, jurnalista filipineză arestată pentru calomnie, a fost eliberată

Jurnalista Maria Ressa, critic al președintelui filipinez Rodrigo Duterte, a fost eliberată joi pe cauțiune, după ce cu o zi în urmă fusese arestată pentru calomnie, în urma unui articol publicat de site-ul de știri Rappler pe care aceasta îl deține, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.

Agenții Biroului Național de Investigații au emis mandatul de arestare împotriva Mariei Ressa miercuri după-amiază și au escortat-o ​​de la sediul Rappler Inc. la cel al BNI, unde a rămas peste noapte.

Guvernul lui Duterte a negat acest lucru și a anunțat că arestarea a fost un pas normal ca răspuns la o plângere penală.

"Ceea ce vedem este moartea cu o mie de tăieturi a democrației noastre", a declarat Ressa reporterilor după ce un tribunal din Manila a admis cererea de cauțiune.

În articolul publicat de Rappler în 2012, un om de afaceri a fost acuzat de trafic de droguri și de persoane și un caz de crimă, citând un raport de informații nespecificat. El a negat acuzațiile și a salutat rechizitoriul.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău