Maria Kolesnikova a povestit că agenții de securitate i-ar fi pus un sac pe cap și ar fi amenințat-o cu moartea

  • 10 Septembrie 2020 13:51
Maria Kolesnikova a povestit că agenții de securitate i-ar fi  pus un sac pe cap și ar fi  amenințat-o cu moartea

Maria Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare creat de opoziție pentru a dialoga cu autoritățile din Belarus, a declarat că agenții de securitate i-au pus un sac pe cap și au amenințat-o că o vor ucide atunci când au încercat să o deporteze cu forța în Ucraina la începutul acestei săptămâni, conform unei declarații făcute joi de către avocata sa, potrivit Agerpres.

Kolesnikova, care devenise practic una dintre cele mai importante figuri ale opoziției în ultimele patru săptămâni de proteste în Belarus împotriva controversatei realegeri a președintelui Aleksandr Lukașenko pentru al șaselea mandat consecutiv într-un scrutin considerat fraudat pe scară largă, a încercat să împiedice o tentativă a forțelor de securitate de a o deporta din țară, rupându-și pașaportul chiar înainte de a trece controlul la punctul de frontieră cu Ucraina.

În prezent, ea se află în detenție la Minsk, după ce luni fusese reținută de bărbați în civil, cu mască pe față, care au urcat-o cu forța într-o mașină.

În declarația transmisă prin avocata ei, Maria Kolesnikova - de profesie flautist - mărturisește că în acele momente s-a temut cu adevărat pentru viața ei.

"Mi s-a spus că, dacă nu părăsesc de bunăvoie Republica Belarus, voi fi scoasă oricum, vie sau în bucăți. Au fost și amenințări de a mă închide până la 25 de ani", a spus Kolesnikova, împotriva căreia autoritățile de la Minsk au deschis o anchetă penală pentru tentativă de răsturnare a puterii de stat.

Avocata ei a declarat că va depune o plângere penală împotriva autorităților belaruse, inclusiv împotriva Comitetului de securitate (KGB).

Lukașenko, care de 26 de ani se află la putere, neagă orice fel de fraudare a alegerilor din 9 august, pe care oficial le-a câștigat cu peste 80% din sufragii, declanșând represalii violente împotriva oponenților săi care îi contestă legitimitatea.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău