Mari artiști din România și din străinătate în juriul Festivalului Cerbul de Aur

  • 02 August 2019 14:43
Mari artiști din România și din străinătate în juriul Festivalului Cerbul de Aur

Loredana, Vasile Șirli, cel care a compus timp de 28 de ani muzica originală pentru Disneyland, Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo și cantautorul italian Erminio Sinni sunt membrii juriului care va decide câștigătorii festivalului.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzică organizat în România  și, în mod tradițional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară.

Loredana, unul dintre cele mai puternice branduri din show-biz-ul românesc, cu o carieră de un sfert de secol în care a lansat zeci de hituri, va fi în acest an la Cerbul de Aur într-o ipostază nouă. Dacă până acum am văzut-o pe scena Festivalului în calitate de prezentator sau în recitaluri care au ridicat publicul în picioare, în 2019, energica artistă ia acum loc și pe scaunul de jurat. „Am o lungă și frumoasă istorie alături de Cerbul de Aur. Am urcat pe scena de la Brașov  de mai multe ori de-a lungul anilor, în recitaluri sau ca prezentator. Jurat nu fusesem, așa că, m-am bucurat să fiu invitată să fac parte din juriu, mai ales că o să fiu din nou colegă cu Ricky Dandel cu care am prezentat Festivalul, în 1996!", mărturisește Lori.

Trăiește la Paris și a fost, aproape 30 de ani, directorul muzical al Disneyland Paris! A semnat muzica pentru numeroase șlagăre, precum „Neîmplinitele iubiri” interpretat de Mirabela Dauer, pentru televiziune, filme și spectacole regizate de Lucian Pintilie, Stere Gulea, Mircea Daneliuc, Dan Micu, Gabor Tompa etc. Acum, Vasile Șirli se alătură juriului Cerbul de Aur 2019! „Sunt din generația celor ce s-au entuziasmat și au visat cu Cerbul de Aur. Îmi sunt și acum vii emoțiile și așteptarea cu nerăbdare a primelor sale ediții. Am urmărit, de la distanță, evoluția lui, bucurându-mă de ceea ce Festivalul reprezintă în continuare pentru publicul românesc”, spune compozitorul. „Și ediția din acest an se anunță bogată în evenimente, prilej de sărbătoare pentru artiști și public. De data aceasta mă voi bucura de Festival ca invitat în juriu. Sunt onorat. Mulțumesc!”, încheie Vasile Șirli.

Citiți continuarea pe TVRMOLDOVA.MD

Despre Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău