Mărfuri nedeclarate de circa 500 de mii de lei, depistate de vameși într-un microbuz

  • 20 Noiembrie 2019 10:42
Mărfuri nedeclarate de circa 500 de mii de lei, depistate de vameși într-un microbuz

Mărfuri de larg consum, estimate la 500 de mii lei, fără acte de proveniență, au fost depistate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal într-un compartiment marfar al unui microbuz. Bunurile au fost procurate de la piața KM7 din Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, reținerea a avut loc pe traseul M5, în apropiere de localitatea Calfa. Vameșii au stopat pentru verificări microbuzul despre care aveau suspiciuni că este implicat în transportarea ilegală a mărfurilor.

Pe acest caz este verificat șoferul microbuzului, cetățean al Republicii Moldova.

Cât privește confiscarea bunurilor, se va pronunța instanța de judecată. Bunurile confiscate ajung să fie comercializate de către agenții economici care intră în posesia acestora în baza unui contract de consignație. Dacă nu ajung să fie vândute, mărfurile se transmit cu titlu gratuit instituțiilor de stat sau sunt lichidate, dacă prezintă pericol sau încalcă drepturile de autor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău