Mareșalul Senatului Poloniei: Varșovia va sprijini aspirațiile R.Moldova pe calea integrării europene

  • 04 Octombrie 2018 18:45
Mareșalul Senatului Poloniei: Varșovia va sprijini aspirațiile R.Moldova pe calea integrării europene

Polonia este dispusă să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și reformele necesare, a declarat astăzi la Chișinău mareșalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski, aflat într-o vizită în țara noastră.

Mareșalul Senatului Poloniei se află într-o vizită de trei zile în Republic Moldova, care pe lângă întrevederile cu oficialii prevede și o deplasare în nordul țării unde va discuta cu diaspora poloneză din Bălți, va vizita Biserica și cimitirul catolic, muzeul și Casa Poloneză din satul Stârcea, raionul Glodeni.

În cadrul unei conferințe comune de presă cu președintele Parlamentului AndrianCandu, Stanislaw Karczewski a declarat că Polonia este gata să sprijine și în continuare parcursul european al Republicii Moldova .

„Polonia a sprijinit și va continua să o facă, aspirațiile Republicii Moldova pe calea integrării europene. Vedem multe reforme pe care le apreciem. știm că pe această cale, pe care pășește acum Republica Moldova, mai sunt multe probleme de rezolvat și dorim să vă servim cu experiența și cunoștințele noastre ca să ajungeți la destinație”.

Polonia este un partener important politic și economic al Republicii Moldova, iar apropierea de Uniunea Europeană se datorează în mare parte și inițiativelor acestui stat, a declarat Andrian Candu.

Amintim că în luna iulie la Chișinău a avut loc și Adunarea Parlamentară a legislativelor Republicii Moldova și Poloniei, când oficialii de la Varșovia de asemenea și-au exprimat sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și a altor state din Parteneriatul Estic, precum Georgia și Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău