Marele șahist Garry Kasparov spune care este „călcâiul lui Ahile” al lui Vladimir Puttin și oferă sfaturi pentru ca războiul din Ucraina să fie oprit

  • 25 Februarie 2022 15:19
Marele șahist Garry Kasparov spune care este „călcâiul lui Ahile” al lui Vladimir Puttin și oferă sfaturi pentru ca războiul din Ucraina să fie oprit

Fostul campion mondial la șah Garry Kasparov (58 de ani), opozant declarat al regimului dictatorial impus de Vladimir Putin în Rusia, a oferit sfaturi lumii occidentale pentru ca războiul din Ucraina să fie oprit, scrie ziare.com.

Aflat în exil în Statele Unite, la New York, rusul de origine armeană Garry Kasparov a vorbit încă din 2015, în cartea sa ”Vine iarna”, despre pericolul Vladimir Putin, iar acum și-a reluat ideile, ca recomandări pentru liderii politici ai lumii, notează sursa citată

În plus, Kasparov a insistat asupra faptului că președintele Rusiei este dependent de banii pe care îi ține în afara țării sale, aceasta putând fi cea mai mare slăbiciune a sa.

”Sprijiniți militar Ucraina, imediat. Prin arme, informații, tehnologie. Mașina de război a lui Putin trebuie falimentată. Înghețați finanțele Rusiei și ale aliaților ei. Scoateți Rusia din fiecare instituție financiară și internațională! Retrageți toți ambasadorii din Rusia. Nu mai e loc de vorbit.

Interziceți toate elementele mașinii de propagandă globală a lui Putin. Nu-l mai ajutați pe dictator să răspândească minciuni și ură.

Înlocuiți petrolul și gazul rusesc. Presiune pe OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol), creșteți producția. Nu poți salva planeta dacă nu salvezi oamenii de pe ea.

Recunoașteți că vor exista costuri, sacrificii. Am așteptat mult, prețul este mare, dar va crește de-acum înainte. E timpul să luptați

Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el și clica lui își țin banii în lumea liberă, pe care spun că o disprețuiesc. Așa au ajuns să răspândească corupția, dar au oferit și o armă împotriva lor, dacă suntem dispuși să o folosim”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău