Marea Piramidă din Giza, iluminată pentru a transmite un mesaj dedicat luptei împotriva noului coronavirus

  • 31 Martie 2020 10:53
Marea Piramidă din Giza, iluminată pentru a transmite un mesaj dedicat luptei împotriva noului coronavirus

"Rămâneți acasă, rămâneți în siguranță": Marea Piramidă de la Giza a servit luni seară drept ecran de proiecție pentru un mesaj dedicat luptei împotriva noului coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

Proiectat cu litere mari de culoare verde pe fond roșu și scris în engleză, mesajul a fost însoțit de un al doilea, cu litere albastre: "mulțumim celor care veghează asupra siguranței noastre", destinat personalului mobilizat în lupta împotriva coronavirusului.

Egiptul a înregistrat oficial 656 de cazuri de COVID-19 și 41 de decese.

În fața celor câțiva jurnaliști convocați pentru această ocazie, ministrul pentru turism și antichități Khaled el-Enany a descris inițiativa drept un "mesaj adresat întregii lumi".

În același timp, Enany a dat asigurări că ministerul său depune" eforturi intense pentru salubrizarea și dezinfectarea tuturor hotelurilor turistice, vaselor, monumentelor, muzeelor, pentru a putea fi gata să primească turiștii" după terminarea pandemiei.

Turismul, un sector cheie al economiei egiptene, a fost mult timp muribund după anii de instabilitate politică ce au urmat revoltei din 2011.

Pentru acest sector, care a înregistrat o revenire treptată a vizitatorilor străini pe malurile Nilului și Mării Roșii din 2017, pandemia de COVID-19 a constituit o nouă lovitură.

"Am pierdut miliarde de dolari, însă prioritatea noastră a fost foarte clară: sănătatea egiptenilor și a turiștilor", a declarat ministrul, luni seară, fără a oferi detalii despre pierderile legate de izbucnirea pandemiei în Egipt.

Platoul de la Giza este unul dintre unul dintre punctele forte ale turismului egiptean, spectacole de sunet și lumină fiind organizate în mod regulat aici pentru turiști.

În fața pandemiei, autoritățile egiptene au decretat suspendarea zborurilor internaționale, închiderea muzeelor și a siturilor arheologice până la data de 15 aprilie.

Pe lângă personalul spitalicesc, Egiptul a mobilizat unități ale armatei în lupta împotriva noului coronavirus, în special pentru activități de dezinfectare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău